logo

Client Case Study – B2B & B2C on-line trgovina

Klijent je dio međunarodne korporacije koja posluje i u Republici Hrvatskoj s on-line trgovinom i četiri logistička centra. Trgovina u ponudi ima oko 40.000 specijalizirana proizvoda. Kupci su većim dijelom pravne osobe, no u izrazito malom postotku pojavljuju se, kao kupci, i fizičke osobe. Klijentu smo napravili plan te smo dogovorili ići isključivo na Google Ads PPC kampanje.

Zadani ciljevi su:

  • povećati broj zainteresiranih i relevantnih posjetitelja
  • povećati broj novih registriranih kupaca
  • povećati broj novih kupovina i ponovljenih kupovina
  • ojačati brand
  • samim time povećati prihode

Kampanja je počela u siječnju 2014. godine, te je nakon prvih 14 mjeseci postignut broj posjetitelja koji prikazujemo na grafikonu u usporedbi s istim brojem u prethodnoj godini. Broj posjetitelja porastao je od 13.000 mjesečno, što je bio maksimum u veljači 2013. godine, do iznad 30.000 mjesečno u ožujku 2015. godine.

SEM-Case-Graf-Visitors

Na godišnjoj razini broj jedinstvenih posjetitelja porastao je za 45,8%, a ti posjetitelji ostvarili su u godinu dana 44,4% više posjeta klijentovoj on-line trgovini.

SEM-Case-Graf-Visitors-Visits

Broj realiziranih on-line transakcija porastao je za 39,8%, a broj upita za ponudu koji je pristigao putem klijentove web stranice porastao je za 86,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Također smo povećali i količinu telefonskih upita i narudžbi, no te brojke nije moguće precizno izmjeriti pa ih nismo niti prikazivali u sklopu ove analize.

SEM-Case-kupci-ponude

Od podataka koje nam je klijent odobrio za objavu, važno je još naglasiti i da je u 2014. godini gotovo 60.000 korisnika došlo kroz naše SEM Google Ads kampanje. Oglasi su prikazani 1,5 milijuna puta, a CTR (Click-Through-Rate) za nebrendirane, tj generičke kampanje s riječima vrlo širokog spektra iznosio je 4,3%. U tom razdoblju, 1,34% posjetitelja direktno je nakon klika na oglas izvršilo kupnju, te se u tom razdoblju on-line prijavilo i registriralo preko 400 novih kupaca. Potrošnja po pojedinoj kupovini gotovo se udvostručila.

Za više pojedinosti i kako biste saznali što za vas možemo napraviti, slobodno nam se javite.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Privolom prihvaćate uvjete korištenja kolačića i ove web stranice.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kod posjete bilo koje web stranice moguće je da stranica na vaše računalo spremi određene informacija, najčešće u obliku kolačića.

Ovi kolačići nužni su za funkcioniranje naše web stranice i samim time ne mogu se isključiti.

Kako bi ova stranica radila bez prekida, koristimo sljedeće tehničke kolačiće

Decline all Services
Accept all Services