logo

Client Case Study – Visoko posjećeni news portal

News portal počeo je s radom 2004. godine. U tom trenutku na tržištu je već postojao konkurentski portal za istu ciljanu publiku čija investicija je bila 10:1 u odnosu na našeg klijenta. Do kraja 2005. godine portal je postigao prosječnih 11.000 jedinstvenih posjetitelja iz Republike Hrvatske mjesečno.

AdWords kampanja koju smo radili je započela početkom 2005. godine, u samim počecima AdWords servisa koji Google taman tada pokrenuo. Na kraju 2005. tj na početku 2006. godine postigli smo mjesečni prosijek od 18.000 jedinstvenih korisnika iz RH. Do kraja 2007. godine taj mjesečni prosijek dostigao je 80.000 jedinstvenih korisnika da bi unutar sljedeće dvije godine taj broj dostigao 324.000 jedinstvenih domaćih korisnika svakog mjeseca. Prema tadašnjim pokazateljima i do danas jedinom relevantnom mjerenju domaćih portala (Gemius Audience) portal je ušao u prvih 10 najposjećenijih portala u Republici Hrvatskoj. Portal je tada prodan stranom vlasniku. Navedeni jedinstveni mjesečni broj posjetitelja (unique visitors by month) je kasnije korišten kao jedinica za obračun vrijednosti prilikom akvizicije te spada u jednu od najvećih domaćih Internet mergera i akvizicija.

SEM-Case-adwords-visitors-croatia

Podaci su zaokruženi, a detalji kampanja nisu vidljivi iz diskrecijskih i ugovornih razloga, a dostupni su isključivo uz pristanak i uz dozvolu klijenta.

Zadani ciljevi bili su:

  • povećati broj relevantnih posjetitelja u cilju boljeg plasmmana oglasnog prostora
  • povećati broj novih registriranih korisnika i korisnika foruma
  • ojačati brand
  • samim time povećati prihode

Cijeli kampanja bila je, prema današnjim kriterijima, vrlo ograničenog budžeta. Plan djelovanja bio je baziran na oglasima i pojmovima vezanim uz dnevne aktualne događaje. Nekoliko aktualnih događaja imalo je velik interes javnosti te su kroz traženja putem Googlea ti oglasi ostvarili izrazito tadašnji visok CTR (Click-through-rate) od iznad 30% za širokog spektra non-branded pojmove što je i samom Googleu “zapelo za oko”, te su nas tada izravno kontaktirali i posjetili u našem uredu. Kroz to smo klijentu omogućili nekoliko velikih skokova u broju jedinstvenih posjetitelja, dominuaciju nad izravnom konkurencijim kao i, na kraju, izvrsnu prodajnu cijenu vlasnicima. Za navedenog klijenta bili smo glavni dio tima za razvojnu strategiju te za razvoj novih funkcionalnosti i servisa, od samih početaka projekta.

Ukoliko mislite da bismo mogli unaprijediti i vaše poslovanje, te za više pojedinosti, slobodno nam se javite.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Privolom prihvaćate uvjete korištenja kolačića i ove web stranice.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kod posjete bilo koje web stranice moguće je da stranica na vaše računalo spremi određene informacija, najčešće u obliku kolačića.

Ovi kolačići nužni su za funkcioniranje naše web stranice i samim time ne mogu se isključiti.

Kako bi ova stranica radila bez prekida, koristimo sljedeće tehničke kolačiće

Decline all Services
Accept all Services