logo

SMM – Social Media Marketing

SMM-social-media-marketing

Društvene mreže, upravljanje zajednicama (community management)

Community management (moderiranje i upravljanje zajednicama) kao pojam nastao je davno prije današnjih društvenih mreža. Rane zajednice s tadašnjih BBSova i prije postanka i masovne komercijalizacije samog Interneta, kao i kasnije zajednice (uglavnom okupljnih oko multiplayer igara) imale su prve community managere tj. pojednice zadužene za upravljanje i moderiranje istih. U to doba prvih organiziranja on-line i društvenih zajednica pravila igre su se tek postavljala po principu pokušaja i pogreške te su se iskustva zapisivala i iz njih su se kasnije stvarali manuali i regule ponašanja kao što su se definirale i akcije administratora i community managera u određenim situacijama. Mi smo od početka sudjelovali u svemu tome te možemo reći da to što se time bavimo od samih početaka ujedno nam, zbog dugogodišnjeg iskustva, daje veliku prednost.

Prisustvo na društvenim mrežama danas se smatra gotovo obaveznim. Konkretno Facebook, kao najposjećenija društvena platforma, danas je de facto standard među društvenm mrežama. Prednost društvenih mreža je ta što korisnici objave preko njih doživljavaju manje kao oglašavanje, a više kao prijateljske preporuke. Društvene mreže idealne su za brand kampanje ili za objave i novosti te održavanje lojalnosti i baze kupaca i korisnika.

 

Oglašavanje na društvenim mrežama

Platforme poput Facebooka nude i klasičan oblik oglašavanja koji po mnogočemu nalikuje na SEM PPC i Display kampanje. Objave pišu vrsni stručnjaci s dugogodišnjim novinarskim, marketinškim i PR iskustvom pazeći na redosljed, dinamiku, angažman, stil, ton i motivaciju koja se komunicira prema čitatelju. Radimo sve vezane poslove od social media oglašavanja, community managementa, stvaranja zajednica, okupljanja fanova…

Kampanje vodimo na popularnijim mrežama kao što su Facebook, Gmail, Twitter, LinkedIn, Instagram, te sve kampanje, ukoliko se radi o više platformi istovremeno, međusobno usklađujemo i povezujemo.

U osnovi, na zahtjev klijentima nudimo rješenja po sistemu ključ u ruke uz redovito praćenje i izvještavanje o trenutnom statusu i napretku te postignutim ciljevima kao i mogućim iznimkama uz njihovu interpretaciju.

S klijentom prvo definiramo ciljeve i sukladno njima izrađujemo plan. Također odmah definiramo i ciljanu publiku, definiramo resurse i opseg cijelog projekta. Također određujemo način i vrstu komunikacije prema korisnicima, idealnu učestalost, vrijeme i dane u tjednu, broj objava i postova i oglasa te to uklapamo u budžet koji će se u njih uložiti, a sve s ciljem ostvarivanja definiranih ciljeva i čim većeg dosega. Također organiziramo i istraživanja i ankete, aplikacije, nagradne igre, kao i personalizirane stranice na društvenim mrežama.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Privolom prihvaćate uvjete korištenja kolačića i ove web stranice.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kod posjete bilo koje web stranice moguće je da stranica na vaše računalo spremi određene informacija, najčešće u obliku kolačića.

Ovi kolačići nužni su za funkcioniranje naše web stranice i samim time ne mogu se isključiti.

Kako bi ova stranica radila bez prekida, koristimo sljedeće tehničke kolačiće

Decline all Services
Accept all Services