logo

Analitika, tag i pixel management

web-analitika-google-tag-management-optimize-facebook-pixel-integracija

Tvrtke i projekti koji posjeduju točnu sliku svojih kupcaca i korisnika znatno uspješnije određuju buduću strategiju nastupa na tržištu. Ovakav pristup mjerenja i usmjeravanja na osnovu izmjera “tajna” je uspjeha koja leži iza mnogih uspješnih kompanija te dugoročno donosi prednost na tržištu.

Ukoliko imate podatke o svojim posjetiteljima tada poznajete njihovo ponašanje, potrebe, želje, dileme te se sukladno tome može preciznije odrediti ciljna skupina kao i komunikacija koja donosi uspjeh kroz ostvarenje ciljeva.

Jednostavnim rječnikom, danas je uz pomoć tehnologije moguće prikupljati takve podatke, moguće je promatrati i analizirati obrasce ponašanja , a samim time uz pomoć strojnog učenja (machine learning) moguće je definirati behavioralne ciljne skupine za plasman klasičnog ili promotivnog sadržaja (primjerice kroz Google Ads ili Facebook Ads). Kod ciljanja takvih potencijalnih kupaca usmjerenim porukama puno je izglednije da će oni postati stvarbi pravi kupci ili korisnici. Dobro došli u svijet behavioralnog oglašavanja.

Radimo na način da se prvo definiraju ciljevi, nakon čega se snimi situacija i predlaže plan integracije postavljanja “mjernih točaka”. Zanimljivo je da mjerne točke ne moraju nužno biti na web stranici, već mogu biti dio nekog drugog sustava, bilo da se radi o vremenskim uvjetima, sportskim podacima, podacima iz računovodstva, ERP-a, CRM-a ili nešto treće. Posebno je zanimljivo da podaci mogu biti dobiveni i iz fizičkog prostora (primjerice u kafiću, restoranu, marini, zračnoj luci, prodavaoni…) gdje se korisnicima nudi besplatan WiFi pristup putem kojeg se prikupljaju behavioralni, demografski i drugi podaci o korisniku. Samo je mašta granica.

Za ove potrebe najčešće koristimo Google Tag Manager (ili 360) servis.

Takvog korisnika, ili njemu slične korisnike, možemo ciljati putem oglasnih kampanja i takav korisnik ima veću vjerojatnost ostvariti cilj koji smo zamislili.

Za pojedinosti nam slobodno pošaljite upit.