logo

Analitika, tag i pixel management

web-analitika-google-tag-management-optimize-facebook-pixel-integracija

Tvrtke i projekti koji posjeduju točnu sliku svojih kupcaca i korisnika znatno uspješnije određuju buduću strategiju nastupa na tržištu. Ovakav pristup mjerenja i usmjeravanja na osnovu izmjera “tajna” je uspjeha koja leži iza mnogih uspješnih kompanija te dugoročno donosi prednost na tržištu.

Ukoliko imate podatke o svojim posjetiteljima tada poznajete njihovo ponašanje, potrebe, želje, dileme te se sukladno tome može preciznije odrediti ciljna skupina kao i komunikacija koja donosi uspjeh kroz ostvarenje ciljeva.

Jednostavnim rječnikom, danas je uz pomoć tehnologije moguće prikupljati takve podatke, moguće je promatrati i analizirati obrasce ponašanja, a samim time uz pomoć strojnog učenja (machine learning) moguće je po behavioralnim obrascima definirati ciljne skupine za plasman promotivnog sadržaja (primjerice kroz Google Ads ili Facebook Ads). Kod ciljanja takvih potencijalnih kupaca usmjerenim porukama puno je izglednije da će oni postati stvarni kupci ili korisnici. Dobro došli u svijet behavioralnog oglašavanja.

Ovaj tip oglašavanja radimo na način da se prvo definiraju ciljevi, nakon čega se  predlaže plan integracije postavljanja “mjernih točaka”. Zanimljivo je da mjerne točke ne moraju nužno biti na web stranici, već mogu biti dio nekog drugog sustava, bilo da se radi o vremenskim uvjetima, sportskim podacima, podacima iz računovodstva, ERP-a, CRM-a ili nešto treće. Posebno je zanimljivo da podaci mogu biti dobiveni i iz fizičkog prostora (primjerice u kafiću, restoranu, marini, zračnoj luci, prodavaoni…) gdje se korisnicima nudi besplatan WiFi pristup putem kojeg se prikupljaju behavioralni, demografski i drugi podaci o korisniku. Samo je mašta granica.

Za ove potrebe najčešće koristimo Google Tag Manager (ili 360) servis.

Takvog korisnika, ili njemu slične korisnike, možemo ciljati putem oglasnih kampanja i takav korisnik ima veću vjerojatnost ostvariti cilj koji smo zamislili.

Za pitanja ili dodatne pojedinosti slobodno nam pošaljite upit.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Privolom prihvaćate uvjete korištenja kolačića i ove web stranice.

Privacy Settings saved!
Postavke privatnosti

Kod posjete bilo koje web stranice moguće je da stranica na vaše računalo spremi određene informacija, najčešće u obliku kolačića.

Ovi kolačići nužni su za funkcioniranje naše web stranice i samim time ne mogu se isključiti.

Kako bi ova stranica radila bez prekida, koristimo sljedeće tehničke kolačiće

Decline all Services
Accept all Services